36-годишен стана главен архитект на Бургас Емил Бурулянов спечели конкурса на Общината

СЗО: Рискът от разпространението на коронавирус е много висок

Парламентът на Иран спря работа заради коронавируса

Два автобуса с деца са блокирани на Витоша заради снега

Венцислав Мутафчийски: На този етап няма положителни проби за коронавирус у нас

Слави внесе в съда документи за регистрация на „Има такъв народ“

49 души в Добричко са под наблюдение заради коронавируса, няма хоспитализирани

Първи два случая на коронавирус в Мексико

Григор: Загубите от Стан ме мотивираха

Тотото смени управата си

Британец, намиращ се на кораба „Даймънд принсес“, е починал от коронавирус

Борисов обсъди с Ердоган ситуацията с мигрантите

Кукери ще гонят злите сили в бургаски квартал

Братя Диневи отменят тържеството по повод 3 март

Областният управител на Сливен изиска информация от работодатели и кметове във връзка с новия коронавирус

Кралев: Само с трансфер на щангисти могат да се съберат пари за глобата

С министерство на образованието имаме общи каузи и бяхме изненадани от предложението за отнемане на часове по физическо възпитание. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по БиТиВи.

По думите на спортния министър те са разбрали за промяната в бройката часове след като програмата била публикувана на сайта на министерството. „Вечерта преди министерския съвет се чухме и много бързо уточнихме нещата”, допълни Кралев.

Според министъра на спорта в специалния трети час по физическо възпитание в училищата ще влизат треньори. „Интерес проявиха футболът, баскетболът, гимнастиката.”, каза Кралев.

Според специалисти имало три водещи причини, поради които трябва да се намалят часовете по физическо възпитание. На първо място в България часовете по физическо били повече от средните за Европа. „Вторият аргумент беше, че ще отнемат една половинка часове, но тя представлява 20 процента от всички часове”, допълни Кралев. Третият казус бил липсата на салони в част от училищата.

„Часовете по физическо възпитание са недостатъчни. Ясно е, че имаме проблеми с материалната база”, допълни Кралев. По думите му спортното министерство работи непрестанно с МОН от година насам по инвентаризация на спортната база в училищата.

„До момента сме констатирали, че от 2700 училища, 300 нямат никакви салони, 422 са с пригодени помещения”, каза Кралев.

„Водим преговори с Министерство на земеделието и храните, защото средствата по ОП „Развитие на селските райони” вместо за стадиони, могат да отидат за изграждане на салони”, каза спортният министър.

За допинг скандала в българските щанги, Кралев каза, че за жалост глобата е неотменима. „Част от наказанието изтича, но не можем да участваме на олимпиадата, защото глобата трябва да бъде платена”. По думите на Кралев единственият реален шанс да бъдат събрани парите е да се трансферират част от играчите.

„Не искам да коментираме очаквания, ние поставяме цели”, каза Кралев за олимпиадата. По думите му министерството може да осигури максимални средства за подготовка на тези спортисти, които имат реален шанс да вземат медали.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.