Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви Били са вътре като арестанти

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Радев прие покана от Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва Българският президент разговаря по негова инициатива с руския си колега за цените на природния газ

Само 20% от зеленчука на пазара е български Вносната стока по-евтина от родната

Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

„Газпром“ сваля цените за България

Българка изчезна на остров Родос

Подхващат гръцки шофьор на ТИР за трафик на мигранти през Дунав мост 2

2500 лв. глоба за нашенец с неваксинирано куче

Средната работна заплата във Велико Търново се повишава

Средната работна заплата във бележи ръст. За последните девет месеца брутното възнаграждение на ниво област се е покачило от 683 лева на 720 лева. За община Велико Търново данните на Националния статистически институт и местното Бюро сочат, че средната работна заплата в обществения сектор е 836 лева, а в частния сектор – 710 лева. За девет месеца Велико Търново се издига с няколко позиции на национално ниво и вече заема местата между седмо и девето по средната стойност на месечните възнаграждения, в зависимост дали данните са по критерий община или критерий област.

Безработицата във Велико Търново остава рекордно ниска – на областно ниво тя е 4,5%, а в общината е под 3%. По инициатива на кмета Даниел Панов се активизираха разговорите и контактите между образованието и бизнеса. След общата работа на Панов и евродепутата от Европейската народна партия Ева Паунова бе изготвен подробен анализ за пазара на труда. Изследването показва, че бизнесът изпитва глад за кадри в сферата на леката промишленост и IT-сектора. Със съдействието на Панов някои от най-големите работодатели в старата столица намериха служители за обявените от тях работни места от населените места в общината.

В първия си мандат кметът Даниел Панов и екипът му бяха поставили сред целите трайно намаляване на безработицата в общината. Следващата задача, по която вече се работи, е привличането на стратегически инвеститори и на тази база – повишаване на доходите на населението. Към Велико Търново и района около града вече съществува интерес от страна на предприемачи, които развиват дейност в различни сфери. Важна роля имат приближаването на магистрала „Хемус“, което стана възможно след сериозна кореспонденция между Даниел Панов и Министерски съвет, както и бъдещото строителство на високоскоростния път Русе – Велико Търново, част от международния европейски коридор Хелзинки – Истанбул.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.