На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Бургас участва в проекта „Гъвкави градове“

През октомври Община Бургас стартира изпълнението на проекта Resilient cities – Гъвкави градове, финансиран от Европейската комисия по междурегионална програма URBACT III. Той има за цел да създаде мрежа от градове, обединени в усилието си да подобрят гъвкавостта си за справяне с различни предизвикателства по отношение на социалното включване, градската среда, климатичните промени и др . В първата фаза от проекта партньори на Бургас са Вайле (Дания), Глазгоу (Обединено кралство Великобритания), Ротердам (Нидерландия), Солун (Гърция). Във втора фаза партньорската мрежа ще бъде разширена с още 5 европейски града.

Проектът ще създаде информационна мрежа между изброените участници, които да обменят опит и добри практики за подобряване на гъвкавостта си по нов, адаптивен начин. В големите градове се развива интензивна икономическа дейност и в тях е концентрирана по-голямата част от населението. От една страна това представлява потенциал за динамично и иновативно развитие, но от друга ги прави уязвими в различни области.

В рамките на проекта Община Бургас ще разработи план за действие, в който ще се идентифицират тези уязвими области. След това ще се предвидят конкретни мерки за подобряване на адаптивността и гъвкавостта на града за повишаване на социалното включване и справяне с климатичните промени.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.