Олег Асенов, АПИ: Направихме достатъчно отстъпки на превозвачите за тол системата

Иззеха дрога, акцизни стоки, наркотични вещества и дърва за огрев при спецакция в Търновско Операцията срещу битовата престъпност е проведена под ръководството на Окръжната прокуратура в старата столица

Адвокат Митко Минев е предложен за Почетен гражданин на Велико Търново Предложението е внесено от инициативен комитет, в който влизат видни старостоличани

Хари не желае да го наричат принц

Изследват двама ученици от Стара Загора за коронавирус

Бритни Спиърс показа как си е счупила крака (ВИДЕО)

Нинова към премиера: Не можете да проведете нито една модерна реформа като хората

Правителството прие изваждането на 155 км пътища от обхвата на тол системата

Държавата ще дотира печатните медии

В Благоевград се презапасяват с лекарства и храни заради коронавируса

Правителството се отказа от покупката на нов самолет

Българският консул в Милано: Паниката намаля, все по-малко хора са с маски по улиците

800 000 лв. дава МОН за площадки за безопасност на движението в училища и детски градини

Ако изборите бяха днес: ГЕРБ – 35,2%, БСП – 24%, ДПС – 10,5% Партията на Слави Трифонов остава под чертата

Деница Сачева: Хората не бива сами да решават да излязат в болничен заради коронавируса

Танева: МЗХ и лозарския бранш постигнаха консенсус по Наредбата за прилагане на лозаро-винарската програмата

„След многобройни дебати, между Министерство на земеделието и храните и лозаро-винарския бранш, се постигна консенсус по Наредбата за прилагане на лозаро-винарската програмата.“ Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на конференция „Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му“, която се проведе в Интер Експо Център.

„Наредбата ще бъде приета, по начин които смятам, че ще доведе до много по принципно, прозрачно и ясно разпределение на средствата по програмата“, посочи министър Танева. Тя обясни, че се въвежда ранкинг и класиране на проектите от програмата.

„Вчера се проведе последното заседание на работната група, на което бе постигнато съгласие по критериите с бранша“, съобщи Десислава Танева. „С наредбата, която предстои да бъде обнародва, се въвеждат тавани на финансовите средства по проектите, дава се предимство на тези кандидати, които не са кандидатствали до момента по програмата.“, обясни министърът на земеделието и храните.

Тя допълни, че за първи път се въвеждаме предимство за биологичните производители, както и за кандидатите, които са закупили право на засаждане. Допълнително предимство ще имат проекти, които се реализират на територията на Северозападна България. „Надявам се, на прозрачно управление на ресурса на програмата и по-голяма яснота за това в каква посока да работят производителите в този сектор“, заяви още Десислава Танева.

Министърът каза, че лозаро-винарската програма се прилага много успешно, но и тя като Програмата за развитие на селските райони, през последните години е недостатъчна като бюджет, за да удовлетвори всички искания. Тя поздрави всички оператори в сектора за добрата работа, за добрите резултати и за това че брандират страната ни на Европейския и световен пазар, с едни от най-добрите вина.“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.