Мастър Федерер

За рекорден 14-и път Роджър Федерер излиза във финалния „Мастърс“ на годината. Тръгва като трети в света. Нито един от седемте му конкурента в лондонската зала „О2 Арена“ не може да му стъпи на малкия пръст.

Жребият реши - още в предварителната група ще видим сблъсък между Федерер и актуалния доминант Новак Джокович. Всички мачове от галата ще се предават в родния ефир пряко по F+ и Sport+ от неделя. Съперници на Ноле и на швейцарския маестро в квартета са Томас Бердих и Кей Нишикори като на полуфинала отиват първите двама.

Погледнете статистиката. Федерер е най-добър в печеленето на турнира, в пробивите, в отразените пробиви, в точките от втори сервис. Миналата година Лондон помръкна точно за финала. Федерер не се яви заради болки в гърба срещу Джокович, мач нямаше. Въпреки това в гласуване между между запалянковците швейцарецът спечели приза „Фаворит №1 на феновете“ с 65 % от вота. А професионалните тенисисти му дадоха за 11-и път приза „Стефан Едберг“ за спортсмен номер едно на корта.

Мачът с Федерер - Джокович се сочи за финал преди финала! „Ноле живее в най-хубавия си сезон, не направи нито един слаб мач“, каза личният му треньор Борис Бекер. Статистиките на сърбина наистина са впечатляващи - 78 победи от 83 мача през годината. Само четирима успяха да победят Джокович - Федерер (2 пъти), Стан Вавринка, Анди Мъри и Иво Карлович. Най-болезнено бе поражението от Вавринка на финала на „Ролан Гарос“. Ако Джокович бе победил, щеше да направи Голям шлем.

„Мастърс“-а в Лондон вдига завесата с мача Джокович - Нишикори от 16 ч. Следва двубоят между Федерер и Бердих от 22 ч. Наградният фонд на надпреварата е 7 млн. долара. Супертурнирът е в Лондон от 2009 година, а английската столица ще е домакин поне до 2018-а. В миналото издание бе направен рекорд по посещаемост - 263 560 зрители. Преди Лондон „Мастърс“-а е бил още в Лисабон, Сидни и Шанхай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт