Слънчево време утре и температури до 22°

Утре ще е слънчево с временни увеличения на облачността. В сутрешните часове на отделни места ще се образува мъгла. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, който през деня ще се усили, в Дунавската равнина умерен. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните ще са от 17° до 22°. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

По Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от предимно от юг, който през деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 19° и 22°. Температура на морската вода 13-15°. Вълнение на морета 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който по високите части постепенно ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 6°.

В неделя понижението на температурите ще продължи, максималните в повечето места ще са 10°-15°. Ще има временни увеличения на облачността. До вечерта вятърът ще отслабне. В началото на следващата седмица времето ще остане динамично, често ветровито, с променлива облачност, но без валежи. Ще бъде по-топло от обичайното, преобладаващите температури ще бъдат: минимални между 4° и 9°, максимални - 14°-19°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето