Бомба с таймер свалила руския еърбъс

Египет праща в чужбина последните минути от записа от кабината

Бомба с таймер може да е свалила „Еърбъс А321” на руската авиокомпания „Когалимавиа”, който падна на Синайския полуостров в Египет на 31 октомври на път от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, твърди „Фокс нюз”, като цитира източник от разследването. Загинаха всички 224 души на борда.

Тв каналът не разкрива дали данните са от разузнавателна информация. „Фокс нюз” цитира и друг източник, според който бомбата била прикрепена или към резервоарите или към горивната система. Така можело керосинът да се запали, но без да предизвика голяма експлозия. Главните подозрения падали върху служител на летището.

Египет ще изпрати за анализ в чужбина последните 7 минути от записа от черната кутия със звуците от пилотската кабина, съобщи министърът на гражданската авиация Хусам Камал. Именно в края му се чува нетипичният звук като от взрив, след който всички системи замлъкват. Кайро не разкри коя страна ще разчита допълнително записа, но уточни, че тя е производител на самолети, наблягайки на факта, че не са много тези, които разполагат със съответната техника. Оригиналният запис нямало да напуска Египет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят