Търновци даряваха дрехи в акция „Да стоплим бездомника”

Десетки състрадателни жители на Велико Търново в събота се включиха в благотворителна акция „Да стоплим бездомника“. В централния градски парк „Марно поле” доброволците донесоха употребявани, но запазени дрехи и ги предоставиха на най-нуждаещите се свои съграждани.

Организатори на хуманната инициатива са студентът по география Христо Доксанлиев и негови приятели. Христо призна, че миналата година е харесал такава акция в старата столица и тази година сам е решил да я проведе. Използвал е предимно социалните мрежи и местни медии, за да я популяризира. „Сутринта обиколих клошарите и хората без дом в града и им казах, къде ще има пункт за топли дрехи, до дойдат и да си вземат. Много приятно ни изненада една жена, който донесе шест чувала с нови дрехи, тъй като доскоро е имала магазин и той е затворил”, разказа младежът.

Христо и 24-годишната Александрина, студентка по книгоиздаване във ВТУ, приемаха чувалите с дрехи и ги разполагаха по пейките в парка. На пункта бяха донесени и спални комплекти, чаршафи, одеяла, връхни дрехи и детски облекла. Въпреки, че акцията бе насочена към бездомниците, реално от нея се възползваха нуждаещи се търновци.

„Мисля, че от тази акция има смисъл. Получава се нещо като „обмен на дрехи“, за които никой не плаща нищо, но хората в нужда ще си помогнат“, категоричен е студентът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони