Бивш ас на ЦСКА потопи Гърция

Централният нападател на ЦСКА от миналия сезон Орелиан Жоаким донесе една от най-славните победи в историята на Люксембург. Футболното джудже повали еврошампиона от 2004 година Гърция с 1:0 в контрола и вгорчи дебюта на новия германски селекционер на елините Михаел Скибе. Жоаким вкара в последната минута. След като през лятото напусна ЦСКА заради финансовата криза, националът на Люксембург премина в третодивизионния английския „Бъртън“.

Испанският национал Тиаго Алкантара пак трепери за нова тежка контузия на коляното. При победата с 2:0 над Англия халфът на „Байерн“ напусна още в 26-ата минута. Тиаго не игра повече от година, тъй като имаше подобна травма. Медицински тестове в Мюнхен ще докажат какво е състоянието му. Англичаните признаха, че настоящият еврошампион Испания е с класи над отбора на Рой Ходжсън, който единствен мина квалификациите без загубена точка. Върхът в контролата бе голът на халфа Марио Гаспар (“Виляреал”) със задна ножица. „Не можахме да ги спрем, прекалено добри са“, призна английският селекционер Ходжсън. Неговият тим не познаваше загуба от 0:1 срещу Уругвай на Мондиал 2014.

Новият №1 в световната ранглиста Белгия срази Италия с 3:1 в Брюксел. „Наказаха ни повече, отколкото заслужавахме - коментира Антонио Конте, треньорът на „адзурите“. - Изправихме се срещу съперник, изпълнен с много талант, но се представихме добре. Белгия е един от фаворитите на Евро 2016. Резултатът от тази контрола няма да промени пътя, по който сме потеглили.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят