Премиерът Борисов: Бъдете бдителни и подозрителни!

“Това е новият 11 септември за Европа. След удара в сърцето й - в Париж, няма човек, който да не е тревожен или премиер, който да каже на народа си “Няма страшно, всичко е спокойно”. Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов след извънредното заседание на щаба по сигурност и миграция, ръководен от Румяна Бъчварова. Вчера заради атентатите в Париж в работата на щаба са участвали премиерът, главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Борислав Сарафов, министрите на отбраната, здравеопазването и транспорта, шефовете на ДАНС и разузнаването.

“Тези терористични актове бяха малко по-различни - едновременно на футболен мач, на концерт, в ресторант, в бар. С една дума те искаха да кажат: “Никъде не сте защитени от нас, - каза Борисов. “Сред тези десетки хиляди, които минават през нашата граница, биват спирани и връщани, със сигурност има огорчени и ядосани и това създава потенциален риск. Тук цялото общество трябва да бъде най-внимателно, бдително и подозрително. Разчитаме на хората да ни подават сигнали за всяко нещо, което ги е усъмнило”, заяви премиерът. Той подчерта, че е по-добре в близките дни българите да се въздържат от пътувания до Франция.

“Към този момент няма конкретни данни за терористична заплаха към страната ни”, обяви Румяна Бъчварова. Въпреки това щабът е решил следните мерки: Повишава се нивото за сигурност на всички стратегически обекти, засилва се граничният контрол на външните граници и полицейското присъствие в цялата страна, особено но масови мероприятия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини