Откриха 20 нелегални в селска съборетина, двама каналджии са арестувани

20 нелегални емигранти бяха открити при акция на ДАНС и полицията в харманлийското село Остър камък. "По случая са арестувани и двама местни каналджии. Срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения", казаха източници от ОДМВР-Хасково.

Чужденците, настанени в порутена къща, са афганистанци. Цялата група е само от мъже. Те били държани под ключ. Имало създадена организация от трафикантите на хора афганистанците да бъдат изведени от страната ни към Западна Европа.

Нелегалните били разпитани с помощта на преводач в районното управление в Харманли, след което ги предали на емигрантската служба.

Междувременно от транзитния център за бежанци край с. Пъстрогор коментираха, че там има настанени 150 човека при капацитет 300. В най-големия лагер в региона - харманлийският, имало едва 200 бежанци и 2300 свободни места. Намалянето на потока бил заради засиления контрол по границата между България и Турция. Заради атентати в Париж мерките за сигурност там бяха затегнати допълнително. Щателно се проверяват всички влизащи и излизащи превозни средства. Затова в неделя се заформи и 10-километрова опашка от тирове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини