Пастир уби с тухла мъж от ревност

52-годишен мъж от шуменското село Сини вир е бил пребит до смърт с тухла от свой съселянин вечерта в събота. След 21,30 часа Юксел М. бил докаран в болницата в Шумен, а след два-три часа издъхнал. Имал травми по главата и гръдния кош, бил със счупен череп и премазан гръден кош.

В ареста за убийството е задържан Осман /52г./, който пасял овцете на селото. Според местни хора, двамата мъже се скарали заради фаталната Веска от селото, която била само година по-млада от тях. Преди години Осман имал връзка с нея, живяли заедно, после тя заминала в чужбина. Сега се завърнала и пастирът подозирал, че се среща с Юксел. Цялото село разнасяло пикантната клюка.

Кървавата драма станала след селско тържество, на което местните хора празнували избирането за кмет на Февзи Али. Черпили се, на празника бил и Юксел, и пил само ракия. Отбил се и Осман. Селският празник завършил към 18,30 часа и след това всички се разотишли, каза кметът Али. Двамата мъже се сбили на кръстовище близо до залата, където празнували. Никой не чул скандала, случаен минувач намерил Юксел в безпомощно състояние. А до него стояла овчарската торба на Осман. Според запознати, той бил зарязал и "оръжието" си - тухлата.

Осман не се укривал. Пристигналите униформени го открили в дома на дъщеря му и му щракнали белезниците. И жертва, и убиец имали свои семейства. Жената и дъжерята на убития Юксел живеели в Турция, но тук имал сестри. Според кмета, досега селският пастир не се бил проявявал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини