Борисов обсъди с Ердоган ситуацията с мигрантите Ще се срещнат в понеделник, българският премиер ще призове лидерите на ЕС за решаване на кризата по дипломатически път

Кукери ще гонят злите сили в бургаски квартал

Братя Диневи отменят тържеството по повод 3 март

Областният управител на Сливен изиска информация от работодатели и кметове във връзка с новия коронавирус

Гърция затвори пропускателен пункт на границата с Турция Взема максимално строги мерки за опазване на сухопътните и морските си граници

ЕК: Очакваме Турция да спази обещанията си относно бежанците

Трима руски граждани са задочно обвинени за опит за убийство чрез отравяне на Емилиян Гебрев

Екоминистърът призова ВиК дружествата да ползват алтернативни водоизточници извън язовирите

Вдигат субсидиите за малките ферми

Отложиха делото за отстраняване на шефката на Басейнова дирекция – Пловдив

Гърция е блокирала стотици мигранти на границата с Турция (ВИДЕО)

Откриха газова планета, на която има подходящи за живот условия

Двама души са задържани в Сърбия за търговия с български паспорти

Откриха боен арсенал във варненско село

Бизнес и синдикати искат среща с премиера Борисов за тока

Катастрофите – все по-малко, броят на жертвите расте

От началото на годината досега катастрофи са отнели живота на 602 души у нас. Броят на пътните инциденти обаче намалява. Това заяви Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи, съобщава БГНЕС.

Във връзка със Световния ден за споменаване на жертвите в катастрофи няколко партньорски организации, заедно с Българския червен кръст, Съюза на българските автомобилисти, „Пътна полиция” и Асоциация на пострадалите при катастрофи организираха инсталация от различни автомобили – такси, линейка, пътна помощ, катафалка и полицейски автомобил. Целта е да се покажат различните начини, по които може да завърши една вечер. Мотото на инсталацията е „Ти избираш начина, по който да се прибереш”.

В неделя започна и традиционна акция по кръводаряване. Тя стартира в неделя и ще продължи една седмица. Желаещите да дарят кръв в София могат да направят това във Военно-медицинска академия, а в останалите градове – в Центровете за трансфузионна хематология.

Владимир Тодоров каза, че продължава акцията за събиране на видеоклипове, запечатали нарушения по пътищата. До момента са изпратени повече от 700 клипа и над 100 души вече са санкционирани от КАТ.

„От началото на годината има с 220 тежки катастрофи – по-малко, отколкото през 2014 г. Ранените също са с около 200 по-малко. Повечето жертви идват от това, че тази година катастрофите, които са станали, са много по-тежки. Само на територията на София има убити шестима души повече”, каза главен инспектор Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.