Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Жена осъди община Разград за необезопасен тротоар

Жена осъди община Разград заради травми получени след спъване в пън на тротоар, последвало падане и контузии. Районният съд постанови общината да плати на пострадалата Д.В. 2 427 лв., от които 1 900 лв. са обезщетение за претърпените вреди и страдания. Останалата част са разходи по делото.

Инцидентът с жената е станал на 8 декември миналата година по обед на ул.“Кирил и Методий“ в града. Заобикаляйки хора на тротоара, жената се спънала във високо отрязан пън. Паднала на лявата си страна и започнала да вика от болка. Не можела да стъпи на крака си. Получила контузия на лява колянна става, с хематоми и охлузни рани. Била в болнични 2 седмици. Не можела да работи, да се грижи за детето и домакинството си. Тя съди общината за необезопасения тротоар за 2 000 лв. Кметството от своя страна не признава бездействие, довело до инцидента. Пънът бил заграден с плочки. Настъпилото падане било резултат не от бездействието на ответника, а от занижената бдителност на ищцата, смятат от общината.

Съдът обаче смята, че:“Отсичането на дървото и липсата на последващи действия по озеленяването в продължение на години налага извода за системно неизпълнение на задължението на ответника по стопанисване на този пътен участък“.

Магистратите приемат, че жената е имала възможността да възприеме опасността на тротоара. Заради занижената й бдителност смятат, че има съпричиняване от нейна страна. Това намалява присъденото обезщетение на 1 900 лв.

Решението на Районния съд може да се обжалва пред Окръжния.

Междувременно тротоарът е бил ремонтиран и по него няма разместени плочи, незапълнени фуги, дупки, неизкоренени дънери и други, пише в решението.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.