Бебе почина след прехвърляне в няколко болници

Бебе почина след прехвърляне в няколко болници. Малкият Марчело е имал сърдечна недостатъчност, но не е ясно дали причината за смъртта му е неговото здравословно състояние или лекарска небрежност, съобщи Нова тв.

Всяка сутрин Даниела Великова отива на гробището в Свищов. Там е Марчело – детето, което е чакала две години. Всеки ден тя превърта лентата на тази подранила смърт. Разказва, че имала рискова бременост. След раждането разбира, че Марчело е със сърдечна недостатъчност. Насочват я към национална кардиологична болница – позната като Трета градска.

Детето е с вродена стеноза на аортната клапа. По данни на лекуващите лекари, диагнозата се среща често. Марчело е с високостепенна стеноза – тя не е критична, но изразена. Лекарите преценяват, че операцията му може да изчака. Насрочват преглед след няколко дни. Вместо да се върне в Свищов, семейството остава в София при кръстницата на Даниела.

Следващият преглед е насрочен за след месец. Марчело се развива добре. В края на октомври Даниела отново пътува от Свищов за София. При завръщането си обратно обаче вижда, че Марчело не е добре.

На следващия ден състоянието на детето се влошава и то е прието по спешност в плевенската болница. Там го стабилизират и го откарват отново в Трета градска. Още първата вечер даниела забелязва, че детето не получава лекарствата, които са му предписани.

Лекарите насрочват операция за след седмица, а междувременно детето продължава да се влошава. Впоследствие е вкарано по спешност в реанимацията. Операцията е насрочена за следващата сутрин.

"В 9 без 15 ми звъннаха и ми казаха, че детето е починало. Тогава точно се чудих, ако звънна дали няма пак да ме овикат", спомня си Даниела.

"За мен причината беше забавянето във времето. Те реагираха в последния момент", уверена е тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини