Димо Гяуров: Българското население не е подготвено да реагира на терористи

Българското население не е подготвено да реагира на терористи, хората нямат доверие в МВР няма да се обадят в полицията. Това обяви в предаването ”Тази сутрин” Димо Гяуров, бивш депутат от СДС и бивш шеф на Националната разузнавателна служба.

Според Гяуров Европа не реагира адекватно на атентатите в Париж, ЕС не е единен и има разногласия между лидерите, които правят дребни сметки. Той смята, че скоро ще има подмяна на цялото поколение ръководители на европейски държави.

По думите на Гяуров нито другите държави от ЕС, нито България могат постоянно да имат засилени мерки за сигурност. Този 100% контрол на границата ще е от ден до пладне, коментира бившият шеф на разузнаването.

Той смята, че е нужна радикална война с „Ислямска държава”. "Европа показа неадекватност, а трябва решителност - обяви още Гяуров. - Това е краят на ЕС в този му вид. Той не е единен, вътре се правят дребни сметки. Тези лидери трябва да си отидат. Трябва радикален ответен удар, иначе нещата ще продължат по този начин. Нашето общество също е неподготвено. Населението не подготвено да реагира, няма доверие в МВР – няма да се обади на МВР".

Коментари

Задължително поле