Банско няма да вдига цените

Механите предлагат на чужденците сами да готвят

Хотелиери и ресторантьори от Банско няма да вдигат цените през новия зимен сезон. Нощувките ще си останат на познатите от миналата зима нива според категориите. Това са решили браншовиците на своя среща. Битката за туристи отново ще бъде на полето на атракциите и кой ще предложи по-добра кухня и условия за почивка. Повечето големи хотели дори са обявили намаления и вече активно предлагат записвания за последния момент.

В механите масово се предлага на чужденците сами да готвят, ако искат. Особено англичаните се впускали с голям ентусиазъм в готвенето на местните гозби като капама, чомлек или боб в гърне. Искали и те да въртят чеверметата.

Хотелиерите пък предлагат комбинации от почивка за туристите - освен ски, се правят пътувания до мечото селище в Белица, правят се конни езди, плуване в минерални басейни, пътувания до Рупите и Рилския манастир.

В някои хотели пък започнаха да наемат хореографи за уроци по български хора и танци. Сега курортът се готви за първото голямо нашествие - на студентите за празника им 8 декември. Кувертите варират от 50 до 200 лева за пакет за два или три дни. Цени има за всеки джоб.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес