Бабата екзекутира "Костов" (обзор)

Жертвата го притискал да му стане дилър

Бабата изстрелял 9 куршума в тялото му

33-годишният Иван Попов, криминално проявен и осъждан, бе застрелян в Поморие. Вечерта в неделя трима души го обградили в момента, в който той излизал от ресторант в центъра на града. Единият стрелял и Попов, покосен от куршум, се свлякъл на земята.

Иван Попов е познат прякора - "Костов". Той бил спряган като лейтенант на Митьо Очите преди години, но по-късно искал да изземе бизнеса с дрога и сам да се разпорежда в района. Говори се, че тримата, които го обградили във фаталната за него вечер, били притискани да му станат подчинени дилъри. В рамките на 12 часа полицията залови убиеца.

Първоначално се заговори, че тримата присъствали на инцидента са поморийци, известни с прякорите Бабата, Гетов и Казака. По-късно прокуратурата уточни, че арестуван е само един - Димитър Димитров, по прякор Бабата, и няма данни за съучастие на други хора. Димитров произвел общо девет изстрела, в тялото и в главата на жертвата от много близко разстояние.

Според поморийци, наскоро местния ъндърграунд имал спречкване с "Костов". Той бил предупреден да не се мярка повече в Поморие и да не ги притиска. Във въпросната вечер обаче "Костов" отново пристигнал в морския град и седнал на маса с бургазлията Г. Г., който нашумя с това, че преди време пожар лумна в дома му в жк "Славейков".

"Костов" бръмчал с ауди в Бургас

Застреляният Иван Попов- "Костов" бръмчал с "Ауди"- металик из бургаските комплекси "Изгрев" и "Славейков". Той имал бригада за мокри поръчки. Той и хората му, полицията свързва с небезизвестната "Банда с кирките", която забива сечива във возилата на длъжници или любовници, "поръчани" от ужилените. Според негови съседи, "Костов" често можел да бъде видян дрогиран и агресивен да се движи по улицата с аверите си и да заплашва минувачите.

Бабата и "Костов" се сбили ден преди убийството

Ден преди убийството извършителят и жертвата се скарали, казаха от прокуратурата. Свадата прерастнала в ръкопашен бой. Тепърва ще се изяснява дали става въпрос за дрога. В края на октомври "Костов" бил задържан в Бургас с наркотици. След стрелбата в неделя, Димитров бил арестуван в дома на родителите си в Поморие. Оръжието на убийството не било у него. До късния следобед в понеделник то още не бе открито, а криминалисти обясниха, че самият стрелец е казал къде го е изхвърлил. Текат разпити, обясни районният прокурор Андрей Червеняков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право