Младенов напуска „Ал Итихад“

Стойчо Младенов напуска за втори път Египет, съобщава местният тв Канал 10. След триседмични преговори с ръководството на „Ал Итихад“ (Александрия) вече е ясно - клубът е във финансов колапс и не може да задържи треньорите си. Преговорите за бъдещето на отбора продължават, но резултатите са все отрицателни. Общо седем от щаба на Младенов спряха работа заради неизплатени заплати - включително Анатоли Нанков и Стойчо Младенов-младши. Тръгна си и спортният директор. Всички треньори накуп отказаха повече да водят тренировките на отбора, чийто следващ мач е чак на 26 ноември.

Младенов отиде в третия по популярност египетски клуб с обещание за 2-годишен проект, който да издигне „Ал Итихад“ до ниво непосредствено след грандовете „Ал Ахли“ и „Земалек“. Обещанията останаха на думи. Темата „пари“ се оказа табу в клуба. Финансите се чакали след Нова година. Дотогава офертата била - работа на добра воля.

Младенов направи най-добрия старт от 11 години в „Ал Итихад“ - две поредни победи. Последва равенство и две поражения. С тези резултати 15-ият от миналото първенство сега е 8-и със 7 точки - и само на 5 от първото място. Феновете на „Ал Итихад“ вече са започнали протести срещу ръководството, което не е изпълнило думата си да постави на нова основа ситуацията в клуба.

Желанието на Младенов е да се раздели по най-коректния начин с египтяните. Когато беше в столичния ЕНППИ, той бе принуден да напусне заради политическата ситуация и войната през 2011 г.

Коментари

Задължително поле