Пуснаха Злати Златев-Златистия на свобода

От 3 седмици Злати Златев - Златистия е свободен човек, научи БЛИЦ. Дупнишкият бандит излезе от затвора след излежани 15 години за убийството на бизнесмена Любомир Мантарков - Мантарката.

В края на октомври Златистия е бил освободен условно-предсрочно от варненския затвор. Преди няколко месеца страшилището на Дупница имаше разрешено прекъсване на наказанието, тъй като се наложи да се лекува в Университетската болница "Света Марина" във Варна. Злати продължава лечението на болния си крак, който по думите на негови приятели е толкова изтънял, че е заприличал на детска ръчичка.

Златистия влезе в затвора през 2003 година, след като бе осъден на 18 години затвор за убийството Любомир Мантарков, по прякор Мантарката - братовчед на бившата му съпруга Фиданка. Злати гръмна с пушка Мантарката на 23 ноември 1997 година след скандал в стопанисваното от Любомир заведение "Бирхалето" в центъра на Дупница.

Веднага след убийството, станало на метри от полицейския участък, при опит да бъде задържан Златистия отнесе куршум в крака. Докато тече следствието, той е на свобода. През 2001 година катастрофира край Разлог и получава фрактура на мястото, на което е бил прострелян. Настъпва некроза на крайника, която мъчи дупнищкия бандит и до днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини