Премиерът: Климатът във Вършец е като в Баден-Баден

Изграждането на тунела под Шипка и тунел под Петрохан, биха били прекрасни за държавата. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на спортна зала във Вършец, съобщи „Фокус”.

„Новата спортна зала във Вършец е подходяща за балнеолечение, за подготовка на отбори вместо да ходят по Турция и Гърция. Тук е прекрасен климатът, само в Баден-Баден има подобен въздух като във Вършец. Полагам едно по едно усилия и хората ги виждат”, заяви премиерът.

„Лошо е, че в северозапада нямаше проекти – дори АМ „Хемус”, която е жизненоважна няма проектиране”, уточни Борисов.

„Сега проектираме, едновременно търгуваме търговете, за да върви по-бързо на инженери, за да може да се включим по-бързо както съм обещал на хората да строим догодина. Парите сме ги заделили те са над милиард. След „Марица”, „Тракия” и „Струма” това е изключително важно, да го направим и за северозапада. От едната страна е „Хемус” от другата Русе-Велико Търново, Ботевград-Мездра и разбира се тунелът под Шипка и тунел под Петрохан, биха били прекрасни за държавата – и пак опираме до пари”, каза още премиерът Борисов.

"Тези милиарди, които са харчени за Цанков Камък, за Белене, ако бяха вкарани в тази инфраструктура, тези региони щяха да са добре", допълни премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини