Крепостта Царевец светва във виолетово в подкрепа на недоносените деца

Крепостта Царевец във Велико Търново светва във виолетово по инициатива на общинската управа в подкрепа и знак на съпричастност към недоносените деца и техните семейства. 17 ноември е определен като Световен ден на преждевременно родените бебета.

В залата на Общинския съвет във вторник завеждащата отделението по неонатология на местната болница д-р Кина Николова и д-р Диляна Вачкова от кметството представиха наръчника "Всичко за недоносените бебета". Старопрестолният град е сред първите в България, в които изданието бе презентирано. То разполага и с интернет платформа.

Община Велико Търново продължава да подкрепя неонатолозите в старопрестолния град. Наскоро в отделението бе представен нов интензивен кувьоз за новородени. Модерната апаратура е закупена в резултат на благотворителна кампания "Жълти стотинки", инициирана от родители и от сдружение "Съзидание - 2012" и подкрепена от Община Велико Търново. Дарителската акция стартира на 1 юни, а още преди време Община Велико Търново постави благотворителни касички в училищата и детските градини. Кампанията продължава, а следващата й цел е осигуряването на ламинарен бокс за нуждите на отделението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони