Прокуратурата обжалва „паричната гаранция“ на шефа на депото за отпадъци край Дупница

Фонд „Земеделие“ преведе 4,5 млн. лв. по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“

Иван Гешев изслушва кметове за „замразени“ сигнали за корупция

Рийз Уидърспуун и дъщеря й са като близначки

203 ученици се включиха в Националния конкурс „Любовта в нас“ Десетокласничка грабна специалната награда на кмета на Варна

“Сън“ : Търсите почивка на най-добра цена? България е най-евтината

Президентът Радев: Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият Борисов

Вицепремиерът Николова инспектира изграждането на българския павилион на ЕКСПО ДУБАЙ 2020

Българин на финал в Шотландия

Тръмп се пусна с президентската лимузина по писта на НАСКАР (ВИДЕО)

„Избери, за да помогнеш” събра близо 260 хил. лв. в подкрепа на 23 значими каузи

НОИ е издал повече от половин милион ПИК за три години

Елтън Джон изгуби глас, избухна в сълзи и прекрати концерта си (ВИДЕО)

Евакуираха жилищен блок в Златоград заради пожар

Митничари откриха 15 тона нелегално гориво в имот край Бяла Слатина

Нова велоалея Бургас- „Пода“

Напредва изграждането на велоалея, свързваща Бургас със Защитена местност „Пода“. Маршрутът вече е трасиран и предстои полагането на асфалтово покритие. Новата велоалея е част от изпълнението на проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г. Нейната дължина е над 4 км. Тя минава успоредно на път I-9 (ляво платно) и води от Пътен възел Юг към местността „Пода“. На следващ етап тя ще бъде продължена до Крайморие, за да осигури възможността да се стига с колело чак до този красив и туристически развит бургаски квартал.

Велосипедната алея е свързана с изграждащата се такава по бул. „Тодор Александров“. Тя е двупосочна, с габарит от 2,00 метра, и поради близостта с основния път извън урбанизираната територия ще бъде защитена със стоманена предпазна ограда.

Тази велоалея създава възможност да се качим на колелетата и от центъра на града да се придвижим до „Пода“, а впоследствие и до Крайморие по едно от най-живописните трасета в Бургас. Районът е основна спирка на десетки видове прелетни птици, които се хранят в бургаските влажни зони преди да продължат на юг.

Междувременно в другия край на града се работи по втори атрактивен веломаршрут, който минава край самия морски бряг и прави връзката с квартал Сарафово.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.