Вавринка възмути „О2 Арена“ с поведение

Стан Вавринка, шампионът от „Ролан Гарос“, се държа почти гаменски при загубата с 3:6, 2:6 от Рафа Надал на „Мастърс“-а в Лондон. Швейцарецът, който спря Новак Джокович за Голям шлем с титлата от Париж, сам посипа главата си с пепел по-късно.

„Имах много лош ден - извини се Вавринка. - Нямах право да избухвам така.“

Стан няколко пъти хвърли ракетата си от яд. Бъркаше елементарни топки, с което обезличи страхотния на моменти свой сервиз. Швейцарецът направи 35 непредизвикани грешки, а Надал показа тенис като от най-добрите си времена. Испанецът бе особено солиден в защитата. Въпреки че дълго време е бил №1, Надал нито веднъж не е спечелил финалния „Мастърс“ в кариерата си.

„Не мисля за спечелване на турнира, а как да подобря сервиза си - каза Рафа. - Не ми се получава добре, за разлика от всичко останало - бекхенд, форхенд, волета. Искам да се наслаждавам на турнира, на мачовете. Не е момент да говоря много. Прекалено малко турнири спечелих тази година, за да се целя в титлата още след първия мач.“

От началото на „Мастърс“-а изненади няма - мачовете си спечелиха всички фаворити в лицето на Новак Джокович, Роджър Федерер, Анди Мъри и Надал.

Букмейкърите залагат на звезден финал в „О2 Арена“. Той трябва да е повторение на снощния дуел Джокович - Федерер от груповата фаза. Миналата година двамата гиганти трябваше да излязат в мача за титлата, но швейцарецът въобще не се яви на корта заради контузия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт