Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Източиха водата от езерото с Пеещите фонтани в Пловдив заради ремонт

Водата в езерото с Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина в Пловдив бе източено във вторник заради предстоящ ремонт на дъното му, което на места се олющи само месец след официалното му откриване в края на май заради немарливост на работници по поддръжката на водните площи.

“След като изсъхне дъното и ако метеорологичните условия позволят, ще стартира възстановяването на най-горния покривен слой на хидроизолацията, който единствен от шестте пластта е засегнат”, уточни заместник-кметът по общинската собственост инж. Димитър Кацарски.

Още през юли РДНСК-Пловдив издаде предписание за ремонт на дъното на голямото езеро, след като то бъде източено. Това става факт едва на 17 ноември едновременно с дейностите по зазимяването на Пеещите фонтани, които ще заработят отново чак напролет – в края на април или началото на месец май 2016 г. Всички обекти в Цар Симеоновата градина са с 5-годишна гаранция и ще се отстранят за сметка на фирмата изпълнител на обществената поръчка за 7 млн. лв. От тях община Пловдив даде 1,4 млн. лв. от бюджета си, а останалите получи по ОП “Зелена градска среда”.

Освен възстановяване на най-горния слой на хидроизолацията на дъното на голямото езеро ще бъде направена допълнителна изолация на помпената станция на водното съоръжение, тъй като по време на експлоатацията на места са се появили течове заради наклоните.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.