Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Източиха водата от езерото с Пеещите фонтани в Пловдив заради ремонт

Водата в езерото с Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина в Пловдив бе източено във вторник заради предстоящ ремонт на дъното му, което на места се олющи само месец след официалното му откриване в края на май заради немарливост на работници по поддръжката на водните площи.

„След като изсъхне дъното и ако метеорологичните условия позволят, ще стартира възстановяването на най-горния покривен слой на хидроизолацията, който единствен от шестте пластта е засегнат“, уточни заместник-кметът по общинската собственост инж. Димитър Кацарски.

Още през юли РДНСК-Пловдив издаде предписание за ремонт на дъното на голямото езеро, след като то бъде източено. Това става факт едва на 17 ноември едновременно с дейностите по зазимяването на Пеещите фонтани, които ще заработят отново чак напролет – в края на април или началото на месец май 2016 г. Всички обекти в Цар Симеоновата градина са с 5-годишна гаранция и ще се отстранят за сметка на фирмата изпълнител на обществената поръчка за 7 млн. лв. От тях община Пловдив даде 1,4 млн. лв. от бюджета си, а останалите получи по ОП „Зелена градска среда“.

Освен възстановяване на най-горния слой на хидроизолацията на дъното на голямото езеро ще бъде направена допълнителна изолация на помпената станция на водното съоръжение, тъй като по време на експлоатацията на места са се появили течове заради наклоните.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.