До 6 години затвор за Сидеров

Премиерът Бойко Борисов заяви, че лидерът на „Атака“ не е трябвало да бъде задържан

Атакисти се хвърлиха върху полицейската камионетка

До 6 г. може да лежи в затвора лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, ако вината му бъде призната в съда. С година по-малко предвижда законът за обвинението, което бе повдигнато на зам.-шефа на партията Десислав Чуколов.

Вчера двамата бяха подведени под отговорност за хулиганство, а Сидеров и за принуда на студентка. Според прокуратурата престъпленията са извършени при нахлуването им в НАТФИЗ след местните избори на 23 октомври.

За случилото се главният прокурор Сотир Цацаров поиска разрешение за задържането на депутатите, а парламентът го даде.

Вчера пристигането на Сидеров и Чуколов в столичното следствие, където трябваше да получат обвиненията си и да бъдат арестувани, бе посрещнато от десетки симпатизанти на „Атака“. Те развяваха българското, руското и Самарското знаме и скандираха: „Волен е герой, Чуколов и той“.

На мястото имаше и засилено полицейско присъствие. Служители от „Сигма“ и спецполицейски сили пазеха от размирици. Излязъл през шибидаха на автомобил, Сидеров каза, че се прави опит да бъде свален от политическата сцена. Обвини и „американците“, че са го поръчали на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор. И каза, че неслучайно е задържан точно на 17-и, на която дата преди 2 месеца се родил синът му. „Това ще им се върне, защото Бог вижда всичко. Диктатурата на Цацаров и Борисов ще падне много скоро“, отсече Сидеров.

Нападките явно не засегнаха премиера, защото по-късно той коментира случващото се със Сидеров с думите: "Като полицай мога да кажа, че арест се прави, когато едно лице може да укрие веществено доказателство или само да се укрие. В този случай не виждам и двeте хипотези!". Преди това зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви точно обратното по Би Ти Ви - той щял да арестува Сидеров още в НАТФИЗ.

Лидерът на „Атака“ и Чуколов прекараха над два часа в следствието. Влязоха с по двама адвокати, но излязоха качени в полицейска камионетка, която трябваше да ги закара до ареста в националното следствие. Докато автомобилът се движеше, върху него се хвърлиха атакистите Николай Александров и Иван Димитров. Двамата бързо бяха издърпани от полицаите и камионетката замина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право