Бивш антимафиот отлага присъда

Ден преди заседанието на Върховния касационен съд (ВКС) бившият антимафиот Орлин Тодоров пожелал нов адвокат да го брани по обвиненията, че незаконно оповестявал информация от спецразузнавателни средства.

Тодоров обжалва условната си присъда от три години пред третата инстанция. Той бе признат за виновен, че като шеф на антимафиотите във Велико Търново известявал бизнесмена и някогашен спонсор на ГЕРБ Петър Христов по знакови разследвания като “Килърите” и “Фалшификаторите”. Изнасял информация и по делото за смъртта на бебе в горнооряховска болница, което се оказа мъртвородено.

Заради това, че новият защитник на Тодоров Христо Христов не се е запознал с делото, съдия Красимир Шекерджиев обяви, че отлага процеса за 3 декември.

Името на Тодоров е замесено покрай серията дела срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Две от тях са свързани именно с бившия антимафиот. Едното, по което Цветанов отговаря, че отказал да приложи СРС спрямо Тодоров, е висящо пред ВКС. Другото, по което бе обвинен, че присвоил 50 000 лв. в полза на антимафиота, приключи с оправдателна присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право