Въздушни удари убили най-малко 33-ма терористи в Сирия

При френските и руските въздушни удари през последните 72 часа в северната част на Сирия са били убити поне 33-ма терористи от „Ислямска държава", съобщиха от Сирийския център за наблюдение на човешките права.

Руски стратегически бомбардировачи са обстрелвали позиции на ИД. В операцията са били използвани и крилати ракети.

Президентът Владимир Путин посети командния център на военното министерство в Москва. Той даде нареждане на командира на гвардейския ракетен крайцер „Москва", който се намира в Средиземно море, да се координира с френска военноморска група, която скоро ще пристигне в региона, и да си сътрудничи с тях като със съюзници.

„Скоро в района на вашите действия ще пристигне френска военноморска група, водена от самолетоносач. Трябва да бъде установен директен контакт с французите и да се работи с тях като със съюзници", коментира Путин, цитиран от руските медии.

От своя страна френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан заяви, че промяната на позицията на Русия в Сирия прави възможно създаването на единна коалиция против "Ислямска държава".

Обръчът около ИДИЛ се затяга. Американският самолетоносач "Хари Труман" ще пристигне в Средиземно море, за да помогне на международната антитерористична коалиция, съобщи сп. "Дифенс нюз". Корабът може да се присъедини към френския атомен самолетоносач "Шарл дьо Гол" .

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят