Отнеха имущество за близо 180 000 лв. от охранител на братя Галеви

С решение на Кюстендилския окръжен съд Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) отне собственост за 177 935 лв. от Апостол Чакалов, съобщи "Дарик".

Мъжът има влязла в сила присъда като участник в организираната престъпна група на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви и е бил техен охранител, съобщиха от комисията.

Решението за конфискация срещу Чакалов по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност не е било обжалвано и е влязло в сила. Отнема се къща и нива в дупнишкото село Самораново, дружествени дялове, както и суми, които той е давал на заем на трети лица и от продажба на имущество.

Делото за отнемане срещу Пламен Галев и Ангел Христов също е на първа инстанция пред Кюстендилския окръжен съд. Следващото заседание е на 3 февруари 2016 г. По делото предстои изслушване на допълнителна експертиза на иззетите автомобили, експертизата на оръжието, както и допълнителна информация от експерт относно недвижимите имоти.

На последното заседание преди дни е станало ясно, че вещото лице не е било допуснато в имота на братя Галеви в Ресилово с мотива, че те са го ползвали като наематели. Адвокатите им са представили договори за наем в размер от 300 лв. месечно на семейство.

По делото се очакват и съдебни поръчки от чужбина, след като на предишно заседание съдът прие искането на Комисията свидетелите по наказателното производство, приключило с осъдителна присъда, да бъдат разпитани пред местните полицейски органи и по това производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право