Отнеха част от апартамент и нива на авер на Галеви (обзор)

Нива, част от апартамент, дружeствени дялове, пари и др. - общо за 177 935 лв., на приближения на братя Галеви - Апостол Чакалов-Тоци /31 г./ са конфискувани по Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, постанови кюстендилският окръжен съд.

Тоци, коментиран като от сподвижниците на Галеви, излежа присъда от година и 4 месеца за участие в организирана престъпна група. Вземат му земеделска земя от 1409 кв.м в близкото с. Самораново, дружествени дялове за около 41 хил. лева, част от апартамент в Дупница за 14 790 лева и др. Решението за конфискация срещу него не е било обжалвано и е влязло в сила, обявиха магистрати. След излизането от затвора мъжът отворил автокъща за коли втора употреба, коментират по Дупница.

Делото за отнемане на имоти за около 4,2 мил. лева на братя Галеви пак в кюстендилския съд обаче все още е доникъде. На последното заседание в понеделник стана ясно, че вещото лице не е било допуснато в имота на братя Галеви в Ресилово с мотива, че те са го ползвали като наематели. Адвокатите им са представили договори за наем от 300 лв. месечно на семейство. Оценката експертът направил на око - от разстояние, извън оградите на имението на Галеви в Ресилово, призна той в залата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право