Зад кулисите в НДК: Децата са приятели още преди откриването на Евровизия

Евровизия вече изпълни мисията си - още преди откриването на българското издание на песенния конкурс за деца те вече са приятели. Пристигнали в София от 17 страни, певците говорят помежду си на всякакви езици - славянчетата бърборят бързо-бързо на родните си руски, сръбски, македонски, български, като се разбират на секундата без превод, всички без проблеми вкарват при нужда английския, но есперантото им са смехът и песента.

13-ото издание на песенния конкурс на Евровизия за деца бе открито във вторник вечерта в зала 6 на НДК с приятна церемония, тържествена, но не помпозна и много уханна заради обилието от парфюми на майки, водещи и музикални педагожки. Настроението беше леко и ведро - точно като на детски рожден ден. И всяко от децата при преминаването си по червения килим изрече послание за мир, разбирателство, приятелство и смелост. Кой накрая ще е победител, май няма значение - както каза в приветствието си изпълнителният директор на детската Евровизия Владислав Яковлев: “Победители са всички”.

Прав е, защото и мъничката ни звезда от миналата година Крисия най-сърдечно възкликна, че помни не второто си място, а прекрасното прекарване в Малта. Веднага след церемонията децата, предвождани от самоуверената представителка на рицарския остров Дестини Чукуниере, се качиха на тъмната вече сцена и си попяха, сами и без съпровод. Учудващо бе, че доста от чуждестранните гости знаеха наизуст песента ни от “възрастната” Евровизия през 2007 “Вода” и я запяха два пъти, когато прозвуча като част от тържествената програма.

“Разбира се, че я знам, тя трябваше да спечели тогава!”, отсече опитен холандски журналист. В края на коктейла с множеството се смеси и гуруто на нашите участници Евгени Димитров-Маестрото, за да вдъхне кураж на разтрепераните им майки и да подкрепи младите ни надежди Габи и Иван.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица