Индия идва за пръв път на "Фудтех 2016" в Пловдив

Индия ще се представи за първи път в Пловдив по време на международното изложение "Фудтех 2016", което ще се проведе от 24 до 28 февруари в панаира в града под тепетата. Изложителите от азиатската държава ще акцентират на своята екзотична кухня и на оборудване за производство на храни, съобщиха организаторите.

Другата новина от Международния панаир-Пловдив е, че "Фудтех 2016" става част от уникалния Град на виното, където отново съвместно ще се представят вина, напитки и храни. Оригиналната визия и богатата палитра от изискани продукти привлякоха близо 30 хиляди посетители в Града на виното при неговия дебют като част от "Винария 2015".

Идеята за съвместно презентиране на храни, вина и напитки бе оценена високо от изложители, посетители, специалисти и потребители наред с уникалната атмосфера в стила на българските възрожденски селища, зоните за експозиции и дегустации и за гурме демонстрации. Новата концепция е причина за засиления интерес на изложители към "Фудтех 2016", като в Града на виното ще се отдели по-голяма територия за българските деликатеси и работилниците за традиционни родни специалитети. Наред с фирми от хранителната индустрия във форума ще участват компании, предлагащи технологии, машини и опаковки.

"Фудтех 2016" ще е част от мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм, тъй като по едно и също време между 24 и 28 февруари в Международния панаир-Пловдив ще се проведат още 6 изложения - "Агра", "БиоАгра", "Винария", "Апи България", "Хорека" и "Вкусовете на Италия".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес