На 19 февруари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 19.02.2020

Двама са под наблюдение за симптоми на коронавирус във Велико Търново

„Ковид-19“ най-опасен за възрастни и болни Изводите са от мащабно проучване на над 44 000 случая

Евродепутатът Ангел Джамбазки, пред “Труд”: „Да, България“ са в съюз с крайнолеви срещу България

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Купуваш винетка, за да отидеш на работа Шосетата до Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница са с такса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 февруари 2020

Засякоха контейнер с радиоактивен товар във Варна

Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Съдът глоби ЦИК за скрити документи

Софийският административен съд глоби с 300 лв. шефката на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ивилина Алексиева. Причината – не е изпратила в срок поисканите от магистратите данни от изборните протоколи на секционните избирателни комисии (СИК), предадени в общинската избирателна комисия (ОИК), в които има разминавания с окончателния резултат. Това стана ясно в заседание по делото за касиране на вота за общински съветници в София.

ЦИК е била длъжна да предостави на съда справката за неотчетени разминавания между оригиналните протоколи от СИК и преправените протоколи при приемането им от ОИК. Магистратите искат и да се посочат конкретните секции. Съдия Николина Янчева обяви, че ако книжата не стигнат до съда в петък, Алексиева ще бъде наказана повторно.

Крият книжата и не съдействат на съда, защото са съучастници във фалшифицирането на изборите, коментираха зрители на съдебното заседание. На него бе отхвърлено искането на БСП да бъдат разпитани 355 свидетели, сред които бившата шефка на ОИК-София Диляна Иванова и депутатът от РБ Антони Тренчев. Последният обяви, че му е изчезнала преференцията. “Съдът ни лиши от всички възможни способи да докажем, че изборите са манипулирани”, обяви Атанас Черногорски, адвокат на социалистите.

Претенциите на Мария Календерска от “България без цензура”, че е имало нарушения при машинното гласуване, също бяха пресечени. Мотивът: в жалбата не е посочено в кои секции е предполагаемата измама. Магистратите са отхвърлили и исканията за повторно преброяване на бюлетините във всичките 1557 секции в София.

В Административен съд-София се водят 9 дела срещу избора на районни кметове и едно срещу избора на преизбраната кметица Йорданка Фандъкова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.