На 18 февруари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 18.02.2020

Президентът Радев: Преодоляването на растящите неравенства е фундаментален проблем за обществото ни

Хора от САЩ и Унгария купуват имоти край морето Взимат втори дом на кредит

РЗИ: Качеството на водата в жилищен блок в Перник е влошено заради остаряла вътрешна водопроводна система

В Европа инвестират в домове за хора над 80 г. Германия и Франция са най-привлекателни

Оставиха за постоянно в ареста Данчо Катаджията

Нови стипендии за БГ студенти във Великобритания Университети със стратегии за привличане на кандидати след Брекзит

През 2020 г. имотите остават атрактивни

Катастрофа между бус и тир на магистрала „Струма“, двама пострадали

Касовите апарати без връзка с НАП до 72 ч.

Борисов: Прокуратурата не е място, където да се решават политически препирни (ВИДЕО)

Задължително ли е медицинско, преди да започнем работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 18 февруари 2020

Париж вещае кръв за сделка с Лондон

„Витошка“ е №60 по скъпотия в света

Столичният бул. „Витоша“ се нарежда на 60-о място в традиционната класация на най-скъпите търговски улици на международната компания „Кушман енд Уейкфилд“. Преди година булевардът заемаше 59-о място.

В класацията са включени общо 330 улици в цял свят. Първо място тази година заема Пето авеню в Ню Йорк, където годишният наем за един квадратен метър е 29 822 евро. За сравнение квадратният метър на „Витошка“ струва на търговците 56 пъти по-малко – 528 евро на година.

На второ място се нарежда миналогодишният победител в класацията ул. „Козуей Бей“ в Хонконг. Там квадратният метър струва 23 307 евро за година. На трето място в света, но първо в Европа, е парижкият булевард „Шан-з-Елизе“ с 13 255 евро. Четвъртата позиция е за лондонската „Бон Стрийт“ с 10 361 евро годишен наем на кв.м. На пето място изненадващо се изкачва Сидни, Австралия с улица „Пит Стрийт Мол“.

В първите десет влизат още улици в Милано, Токио, Сеул, Цюрих и Москва. В случай, че в изследването могат да се повтарят градове, в топ десет биха попаднали още три улици на Ню Йорк – „Таймс Скуеър“, „Медисън Авеню“ и долната част на Пето авеню, както и още две в Хонконг – „Централна“ и „Тцим Ша Тцуй“.

Според изследването всички съседни на България страни, с изключение на Македония, имат по-скъпи от нас търговски улици. В Истанбул годишният наем на ул. „Баадат джаддеси“ и „Истиклял джаддеси“ е 2660 евро/кв. м, в Атина достигат 2160 евро за квадрат, в Сърбия – 1020 евро и в Румъния – 600 евро.

След нас в класацията, освен Македония, се нареждат страни като Филипините, Естония, Йордания и Кипър.

Въпреки продължаващата икономическа стагнация от „Кушман енд Уейкфилд“ отчитат ръст на наемите на търговските площи от 2,4% годишно. Според международната компания въпреки развитието на онлайн търговията топ улиците в големите градове ще останат привлекателни за търговците, които искат да спечелят по-платежоспособни клиенти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.