Дъщерята на Ал Бано и Ромина Пауър била убита от сериен килър

Дъщерята на звездния дует Ал Бано и Ромина Пауър - Иления Каризи, най-вероятно е била убита от бивш шофьор на камион и известен сериен убиец, съобщи агенция Анса.

Тя изчезна безследно на 31 декември 1994 г. в Ню Орлиънс, щата Луизана, когато беше на 23 години. Сега Ал Бано е потвърдил пред Анса във вторник от дома си край Бриндизи, че италианската полиция е взела от него и от другите му деца проби.
Целта е те да бъдат сравнени с ДНК-то на труп на жена, намерена в град Тампа, щата Флорида.

Следите на полицията водят към Кийт Хънтър Джесперсън – 60-годишен канадец, който излежава три доживотни присъди в щатския затвор Сейлъм, щата Орегон. 120-килограмовият сериен убиец е известен като Хепи Фейс – „щастливото лице”, заради усмивката, която рисува под самопризнанията си, изпращани от него до вестниците. Той се хвали с убийствата на 160 души, но е доказано, че е умъртвил 8 жени. Сред тях е намерената в Тампа жена.

Жертвата се представила като Сюзън. Това е псевдонимът, който Иления си е избрала по време на престоя си в САЩ. Трупът е намерен на 15 септември 1994 г., а Кийт Джесперсън не помни добре кога точно е извършил убийството. През 2014 г. полицията в Палм Бийч моли експерта Пол Муди да реконструира лицето на неразпознатата жена от Тампа с помощта на заподозрения в престъплението Джесперсън. Приликата с Иления е поразителна, но въпреки това всяко съмнение ще отпадне едва след ДНК експертизата.

През миналия декември трибунал в италианския град Бриндизи – района, в който беше последната жилищна регистрация на Иления, обяви дъщерята на певците официално за мъртва. Това стана по молба на самия Ал Бано. Съдът спази процедурата и 2 г. очакваше новини за евентуалната съдба на момичето.

До последно Ромина Пауър вярваше, че Иления е жива, докато Ал Бано се беше примирил, че дъщеря му е умряла в Ню Орлиънс, след като според очевидец се хвърлила от мост в река Мисисипи. Трупът, обаче, така и не беше намерен. През 2011 г. имаше твърдения, че Иления може би е в манастир в Германия, но информацията отново не се потвърди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят