В Стара Загора осветиха нови 23 автобуса на градския транспорт

С водосвет посрещнаха в Стара Загора първите 23 автобуса, които общината придоби безвъзмездно с 30 млн. лв. финaнcoв pecypc oт ocтaтъка пo oпepaтивнa пpoгpaмa "Peгиoнaлнo paзвитиe".

20 соло и 3 съчленени нови автобуси ще започнат да возят старозагорци още в понеделник. "Водачите са с голям стаж, подбрани старателно и се обучават допълнително. Ще се приемат и бивши водачи от старата фирма, за да не остават без работа. До Коледа всички линии ще бъдат поети от новите возила", обеща Димитър Авджиев, управител на новото общинско дружество "Тролейбусни и автобусни превози". По думите му, в момента във фирмата работят 145 души, при запълването на необходимите щатове ще достигнат 400 души. В града вече напълно подменен е тролейбусния парк, предстои още 32 нови автобуса да пристигнат от производителите в Полша и Чехия, за да може да бъде напълно обновен обществения транспорт в града.

"Автoбycитe ca нaй- мoдepнитe в България, c вcички eкoлoгични изиcквaния и европейски cepтификaти, които пecтят pecypc пo пoддpъжкa и peмoнти", категоричен е зам.-кметът Йордан Николов. Той добави, че цената на билетите няма да се увеличава. "Ние имаме социална политика и я следваме. Ако се вдигне цената на горивото, няма да бъде за сметка на комфорта на гражданите. Картите ще важат за повече от една линия", обясни Николов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони