6 месеца затвор за наркопласьор, насъскал питбул срещу полицаи

Районният съд във Велико Търново постанови 6 месеца затвор при строг режим и принудително лечение от наркомания за 21 -годишен син на бивш полицейски шеф.Павлин Терзийски, който е пласьор на дрога бе заловен през август тази година с 23 грама марихуана за 137 лева.

При полицейската операция за задържането му на ул."Плиска", той насъскал питбула си срещу криминалистите.Единият от блюстителите на реда бе нахапан по краката и ръцете. В същото време Павлин Терзийски оказал съпротива и направил опит да избяга като изхвърлил черен полиетиленов плик, съдържащ 11 грама канабис. При претърсване в квартирата на младежа били намерени и иззети още 21 грама марихуана.
Павлин Терзийски е осъждан за държане на наркотици, кражби, телесна повреда. Последната му присъда е от 29 април 2015 г. на Районен съд - Ботевград, за извършено хулиганство, когато е наказан с пробация за срок от една година. Той е син на бившия началник на полицейското управление във Велико Търново Николай Терзийски. Още преди пет години като непълнолетен синът бе избягал от дома си и бе обявен за издирване от МВР. Тогава баща му беше действащ служител и началник, но винаги е казвал, че няма да слага чадър над сина си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини