Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Задържаха трима за трафик на човешки органи в Косово

Отравят реформатора Мидхат паша в тъмницата Русенският валия построил железница и болници, създал модерното земеделско стопанство Образцов чифлик

Тръмп прикани японски бизнес лидери да увеличат инвестициите си в САЩ

Кандидатите за мястото на Тереза Мей вече са петима

Откриха обесен изчезналия мъж от Благоевград

Медицински екип е нападнат в Гоце Делчев при обслужване на адрес

Най-малко 50 души са пострадали при взрив на тайландско пристанище

Трима от ранените при вчерашното нападение в Лион са все още в болница

Момчето Ран пожела да тече боза от паметник-чешма на Людмил Кирков (СНИМКИ)

Полицията преследва заподозрян след бомбеното нападение в Лион

Силен трус с магнитуд 5,1 близо до Токио

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в частен имот в село Лелинци

Малтийските военни спасиха повече от 200 мигранти

Емилия Кларк: Нямам време за връзки Актрисата от „Игра на тронове” не се смята за фатална жена

Изследване: 43% от американците се чувстват дискриминарани заради малцинствата в САЩ

Почти половината американци се чувстват дискриминирани заради малцинствата, соци изследване на Public Religion Research Institute (PRRI), цитирано от Washington Post.

43% от американците твърдят, че дискриминацията срещу белите се е превърнала толкова сериозен проблем, колкото дискриминацията срещу афроамериканците и други малцинства в миналото. 53% пък смятат, че американската култура и начин на живот са се влошили от 1950 г насам. 29% от американците от латиноамерикански произход и 25% от чернокожите се съгласяват, че позитивната дискриминация се е превърнала в проблем, пише „Дневник“.

Белите американци все по-често се чувстват пренебрегнати, огромна част от членовете на останалите раси на континента не си дават сметка за трудностите на сънародниците им.

Американците от азиатски произход в същото време печелят повече от всички други етноси на континента и са с по-високо образование. В същото време чернокожите жени и латиноамериканки са по-образовани от мъжете в техните малцинства, но това не се отразява на дохода им.

Белите американци боледуват по-рядко, живеят по-дълго и получават по-добри здравни грижи, работни места, образование и жилища, но въпреки това една втора от тях вярват, че дискриминацията срещу тях е голям проблем. Доказателства, че това опасение е основателно обаче липсват.

За сметка на това обаче на континента се наблюдава спад в неравенството на расова и етническа основа – белите американци вече нямат монопол върху най-добрите жилища, работни места, училища и политическо представителство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.