Мачовете и спортът по телевизията днес, 24 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 24.02.2020

Великобритания е на кръстопът за регулациите Лондон трябва да претегли плюсовете и минусите на различията

Река Темза преля и наводни имение на Джордж Клуни заради бурята „Денис“

Джип се преобърна след сблъсък в паднала скала на пътя Асеновград – Смолян

„Зелените“ яхват протест срещу ЧСИ

Болница в София похарчила четвърт милион за фиктивен курс по английски за санитари

Джендър баланс на Берлинале 2020

Жълт код за силен вятър в цялата страна утре

Четирима с положителна проба за коронавирус в Англия след евакуацията от круизния кораб „Даймънд принсес“

Тръмп готов да подпише лично споразумението за мир с талибаните

Раздаваха диаманти на ревю на Поля Кинова “Палома фешън” отпразнува 15 години

Родни плагиати развиха пиесата на „Ел Периодико“

Има заподозрени за съблечено в автобус момче

Санират блокове и къщи по нови схеми

Изследване: 43% от американците се чувстват дискриминарани заради малцинствата в САЩ

Почти половината американци се чувстват дискриминирани заради малцинствата, соци изследване на Public Religion Research Institute (PRRI), цитирано от Washington Post.

43% от американците твърдят, че дискриминацията срещу белите се е превърнала толкова сериозен проблем, колкото дискриминацията срещу афроамериканците и други малцинства в миналото. 53% пък смятат, че американската култура и начин на живот са се влошили от 1950 г насам. 29% от американците от латиноамерикански произход и 25% от чернокожите се съгласяват, че позитивната дискриминация се е превърнала в проблем, пише „Дневник“.

Белите американци все по-често се чувстват пренебрегнати, огромна част от членовете на останалите раси на континента не си дават сметка за трудностите на сънародниците им.

Американците от азиатски произход в същото време печелят повече от всички други етноси на континента и са с по-високо образование. В същото време чернокожите жени и латиноамериканки са по-образовани от мъжете в техните малцинства, но това не се отразява на дохода им.

Белите американци боледуват по-рядко, живеят по-дълго и получават по-добри здравни грижи, работни места, образование и жилища, но въпреки това една втора от тях вярват, че дискриминацията срещу тях е голям проблем. Доказателства, че това опасение е основателно обаче липсват.

За сметка на това обаче на континента се наблюдава спад в неравенството на расова и етническа основа – белите американци вече нямат монопол върху най-добрите жилища, работни места, училища и политическо представителство.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.