Ревнивец от "Столипиново" обезглави жена си, ще гние 23 години в затвора

Ревнивецът Янко Йорданов ще лежи 23 години в затвора при първоначален строг режим заради умишленото и по особено мъчителен и жесток начин убийство на младата си съпруга Троянка Йорданова на 11 декември 2014 г. Това стана ясно в петък, след като Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Окръжния съд, с която ромът от квартал "Столипиново" бе признат за виновен за обезглавяването на съпругата си.

Янко и Троянка били женени от 2012 г. и имали 2 деца, но по време на брака си подсъдимият изпитвал силна ревност и си внушил, че съпругата му върти извънбрачна връзка. Затова той често я разпитвал защо е закъсняла след пазаруване, а в един от случаите я проследил, за да се убеди, че наистина отива до магазина. Явно често се напивал и пушел марихуана, а след употребата им неоснователната му ревност се засилвала. Той започнал почти ежедневно да нанася побои над Троянка, за да си признае за изневярата.

На 11 декември 2014 г. той пак започнал да настоява съпругата му да признае с кое лице има извънбрачна връзка и дори взел брадва, за да я сплаши, като й нанесъл с острието на брадвата 3 удара в гръдния кош и дясното подребрие. Ядосан, че съпругата му не признава за "изневярата", дрогираният и пиян Янко решил да я умъртви. Той нанесъл няколко силни удара, с които й отсякъл главата като на пиле.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони