Родилното отделение във Велико Търново получи дарение за 8000 лeва

Оборудване на стойност 8000 лева получи в петък Акушеро-гинекологичното отделение на областната болница във Велико Търново. Дарението включва два гинекологични стола, две операционни маси, един електрокардиограф с два доплера - за майката и лекаря, както и двоен за близнаци. Те бяха предоставени от дамите от великотърновската организация на "Зонта Интернешънъл".

Средствата са събрани по време на благотворителната инициатива "Бяло лято", която се проведе за 12 поредна година в старата столица.

"Дарителската дейност на Зонта Интернешънъл в АГ- отделението продължава 15 години. Избрахме да направим това дарение символично в навечерието на Деня на християнското семейство- 21 ноември", обявиха от организацията.

Началникът на отделението д-р Светлозар Стойков обяви, че операционните маси вече са в залите от три дни, като вече се използват при секцио на родилки. Дешка Рачевац от клуба пък обясни, че Зонта ще помогне и за профилактика на осемте климатика, които са в Родилно отделение, които също са дарени от дамите. Климатиците не са профилактирани от 8 г и има опасност през зимата стаите с родилки и бебета да останат студени, ако не се извърши това.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони