Бизнесът на нова среща за тока с властта през март, след това решават дали ще протестират

Бум на хепатит А в Сунгурларе

Ивелина Василева, ГЕРБ: Предлагаме регистърът за внос и износ на отпадъци да бъде публичен

Украински министър се присъедини към поставените под карантина 72 души, евакуирани от Ухан

98-годишната Айрис Апфел – най-цветната и усмихната модна икона

Спецоперация срещу битовата престъпност в силистренското село Айдемир

САЩ още не са решили дали да изпратят ракети „Пейтриът“ на Турция

Джон Питърс отново се сгоди след 12-дневния си брак с Памела Андерсън

48 нови случая на коронавирус в Южна Корея

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Глоба за лекаря и за служителя при фалшив болничен

Продажбите на автомобили в Китай се сринаха с 92% заради епидемията

Тита изкушава по прозрачна нощница

Дадоха на съд братовчедите, опитали чрез измама да спечелят джакпот от тотото

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Николай Маринов и Продан Маринов, които през лятото на 2014 г. опитаха да изтеглят с измама джакпота от играта „6 от 49” на стойност над 5 млн. лв, съобщават от прокуратурата.

Двамата младежи, които са братовчеди, на 26.06.2014 г. в съучастие манипулираха чрез компютъра на Николай Маринов информационната система на Българския спортен тотализатор. По този начин обвиняемият Николай Маринов променил номерата на печелившия фиш и вместо него в базата данни въвел номерата на закупен от братовчед му фиш. После Продан Маринов се опита да получи печалбата, но бе разкрит и задържан.

На 26 юни м. г. се проведе тегленето на тираж номер 51 на тотото „6 от 49”. Тогава печелившата комбинация бе уцелена от участник в тиража. Подсъдимият Николай Маринов разбрал за това и от компютъра си в град Варна, където живее, успял да проникне в компютърната система на държавния тотализатор. Когато това се получило, той изтрил и подменил номера на печелившия фиш, който фигурирал в системата на БСТ. Вместо него, Маринов въвел номера на купения от братовчед му Продан друг фиш. Чрез тази манипулация в базата данни на тотализатора като печеливш вече фигурирал номерът на техния фиш, а не истинският.

Няколко дни по-късно Продан Маринов отишъл в централата на БСТ в София и подал молба да му се изплати натрупаният джакпот от над 5 млн. лв. Маринов твърдял, че е спечелил голямата сума. Към молбата си обаче приложил само част от квитанцията на притежавания от него фиш, върху която фигурирал неговият номер, който чрез манипулацията си братовчедите въвели като спечелили в системата на БСТ.

Отговорните за изплащането на сумата служители на държавния тотализатор обаче се усъмнили, тъй като Маринов дал само част от фиша, но не и комбинацията от печеливши числа. Извършена била проверка, при която се установило, че е проникнато в компютърната система на БТС, променен е номерът на спечелилия билет и вместо него е въведен номерът на фиша, който подсъдимият Маринов представил. След проверката двамата са задържани.

На двамата са повдигнати обвинения за извършен опит за измама в големи размери. Николай Проданов е обвинен и за извършено компютърно престъпление.

Предстои насрочване на делото от СГС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.