Бракониери пребиха служител на Национален парк "Пирин"

Бракониери набиха служител на Национален парк "Пирин", който ги спипа да добиват незаконно дървен материал.

Инцидентът е станал в четвъртък към 13,05 часа в района на хижа "Бъндерица". Трима души засякъл горския Лъчезар Атанасов-31 годишен. Мъжът опитал да спре бракониерите, но те не се респиктирали от него и се нахвърлили да го бият.

Повалили го на земята и го налагали с юмруци и после избягали.Пострадалият е настанен в болницата в Разлог с комоцио и хематом на едното око.Бракониерите правели добив на смолисти трески за подпалки .По случая е образувано досъдебно производство."Веднага подадохме сигнал в полицията. Тримата мъже са арестувани.

Нашият служител вече е по-добре, възстановява се. Работи като паркова охрана от 1 година, от Банско е. Що за дързост е това - да нарушаваш закона и да нападаш и биеш длъжностно лице!? Ще изпратим доклад за случая в министерството. Не се случват често подобни инциденти", заяви директорът на НП "Пирин" Росен Баненски. Полицаите задържали извършителите на побоя. В ареста за 24 часа са вкарани 41-годишният М.К., 42-годишният Р.К. и 29-годишният Ю.Т. И тримата бракониери са от гоцеделчевското село Корница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони