Путин: Добре удряме, но не е достатъчно

Каспийският флот пак обстреля терористите в Сирия

Владимир Путин заяви, че авиацията добре изпълнява задачите си, но засега това е недостатъчно за прочистване на Сирия от терористи и за защита на Русия от възможни нападения. "Надявам се поредните етапи да дадат очакваните резултати", каза руският президент, след като по конферентна връзка изслуша доклади на военни.

Военният министър Сергей Шойгу съобщи, че с 18 крилати ракети кораби на Каспийския флот са поразили вчера 7 обекта в провинциите Рака, Идлиб и Алепо. Първи такъв обстрел имаше на 7 октомври. Шойгу заяви още, че с унищожаване на 15 склада и рафинерии и 525 автоцистерни е спряна доставката на 60 000 тона петрол на черния пазар на денонощие.

От 17 ноември към ударите се включиха над 20 бомбардировачи Ту-22М3, Ту-160 и Ту-95МС, базирани в Русия. Продължават полетите на 50-те бойни машини от Хмеймим, Сирия. Видео показа надписи "За нашите" и "За Париж" на бомбите там.

Русия подкрепи френски текст за проекторезолюция на Съвета за сигурност на ООН, предвиждащ „всички членки на ООН, имащи необходимия капацитет, да предприемат всички необходими мерки на територията под контрола на "Ислямска държава" в Сирия и Ирак“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят