Прокуратурата: Сидеров е с трайни престъпни навици

Прокуратурата протестира освобождаването на лидера на „Атака“ Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов. След като двамата прекараха няколко часа в ареста заради нахлуването в НАТФИЗ, в нощта срещу вторник Софийският градски съд ги пусна срещу гаранции по 6000 лв.

Съдът се мотивира, че двамата не са общественоопасни.

Според държавното обвинение обаче това не е така и мястото на двамата е зад решетките. Причината - Сидеров и Чуколов нарушават закона, а като депутати са длъжни да го спазват дори повече от останалите граждани. В протеста си прокуратурата посочва: „Двамата демонстрират усещане за безнаказаност, като се опитват да омаловажат извършените от тях деяния и се представят като жертви на политически натиск. Поведението им като цяло е груба демонстрация на власт и привилегии, като общоизвестна е страстта им към използване на служебни карти“.
Според прокуратурата депутатите ставали „все по-неудържими“.

В поведението им се наблюдава „градация, която преминава от хулиганство към деяния срещу личността“, пише в протеста. И се подчертава, че двамата демонстрират „постоянство, говорещо не за инцидентна проява, а за трайно изградени престъпни навици“.

Държавното обвинение посочва и още една страст на Сидеров и Чуколов - да изискват органите на реда да им се представят, да им осигуряват съдействие и да посочват имената на ръководителите им, както и „непреодолимо желание да извършват проверки в качеството си на органи, каквито не са“.

Заседанието, в което Софийският апелативен съд ще разгледа протеста на прокуратурата, е насрочено за идния вторник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право