Вижте Мегз без капка грим (СНИМКА)

Борисов: Миграцията e приоритет за България, предвид географското ни разположение

ВСС отпусна допълнителни пари за експертизи на петричкия съд

В Ухан са регистрирани 195 случая на повторно заразяване с коронавирус

Метеоролози обясниха защо зимата е топла

Турски военен конвой влезе в сирийския град Идлиб

Задържаха шефката на Басейнова дирекция-Пловдив

Куентин Тарантино стана баща

Глобиха 58 пешеходци само за ден в Търновско Проверени са и 93 автомобила

Четвърта жертва на коронавируса в Италия

Спипаха шофьори с наркотици при акция в Търново и Лясковец

С 46 милиона лева обучават стиденти в реална работна среда

Премиерът: Броят на българите, завърнали у нас, расте около четири пъти по данни на НСИ

Младеж пострада при катастрофа в Търново Зад волана на колата е било 18-годишно момиче

Оперетата „Прилепът” на Йохан Щраус с премиера във великотърновския театър

До 5 дни решават за избора на СОС

До 5 дни Административният съд в София най-вероятно ще се произнесе опорочен ли е бил изборът за общински съветници в столицата.

Вчера съдия Николина Янчева предложи на жалбоподатели и ответници от Общинската избирателна комисия (ОИК) да представят до сряда заключителните си становища по делото. Това е ден преди да изтече 14-дневният срок по закон, в който трябва да приключи съдебният процес.

След като на предишното си заседание съдът глоби с 300 лв. шефката ЦИК Ивилина Алексиева, затова че не изпратила в срок данни за изборните протоколи, които са били с поправки. В писмо Алексиева помоли магистратите за извинение и изтъкна, че се забавила с книжата, защото е била в отпуск. От ЦИК обясниха още, че са пратили и писмо до съда, на основа на което искат отмяна на санкцията. Въпреки това съдия Янчева не отмени глобата на Алексиева и заяви, че тя би могла да натовари със задачата по събиране на документите свой заместник. “Решението за глобата може да се обжалва пред Върховния административен съд (ВАС)”, допълни още съдийката. Засега не е ясно дали председателката на ЦИК ще прибегне до този ход.
“След като първоинстанционният съд се произнесе, ще настояваме публично да се изберат съдиите, които ще разгледат делото пред Върховния административен съд”, обяви Теодор Георгиев, който защитава своя и интересите на двама съпартийци от Реформаторския блок в съдебния процес. Освен съветници от дясната коалиция вотът за местния парламент в София обжалваха още 19 неуспели кандидати от БСП, партия “Зелените” и други формации.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.