“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

До 5 дни решават за избора на СОС

До 5 дни Административният съд в София най-вероятно ще се произнесе опорочен ли е бил изборът за общински съветници в столицата.

Вчера съдия Николина Янчева предложи на жалбоподатели и ответници от Общинската избирателна комисия (ОИК) да представят до сряда заключителните си становища по делото. Това е ден преди да изтече 14-дневният срок по закон, в който трябва да приключи съдебният процес.

След като на предишното си заседание съдът глоби с 300 лв. шефката ЦИК Ивилина Алексиева, затова че не изпратила в срок данни за изборните протоколи, които са били с поправки. В писмо Алексиева помоли магистратите за извинение и изтъкна, че се забавила с книжата, защото е била в отпуск. От ЦИК обясниха още, че са пратили и писмо до съда, на основа на което искат отмяна на санкцията. Въпреки това съдия Янчева не отмени глобата на Алексиева и заяви, че тя би могла да натовари със задачата по събиране на документите свой заместник. “Решението за глобата може да се обжалва пред Върховния административен съд (ВАС)”, допълни още съдийката. Засега не е ясно дали председателката на ЦИК ще прибегне до този ход.
“След като първоинстанционният съд се произнесе, ще настояваме публично да се изберат съдиите, които ще разгледат делото пред Върховния административен съд”, обяви Теодор Георгиев, който защитава своя и интересите на двама съпартийци от Реформаторския блок в съдебния процес. Освен съветници от дясната коалиция вотът за местния парламент в София обжалваха още 19 неуспели кандидати от БСП, партия “Зелените” и други формации.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.