На 21 май 2019 да почерпят

Делон благодари на жените, които са го обичали 72-годишният фестивал почете в Кан 83-годишната екранна легенда

Крайната десница се оттегли от правителството на Себастиан Курц

Връчиха наградите „Св. Патриарх Евтимий” и „Култура” на изявени великотърновци

Сърбия и Украйна обраха овациите на Карвинг феста в Габрово Наградите връчиха кметът Таня Христова и членове на компетентното жури

Себастиян Курц уволни вътрешния министър на Австрия

Раненият български алпинист на Олимп е в много тежко състояние с черепно-мозъчни увреждания

Толгахан Сайъшман стана татко

Преизбраха проф. Христо Бонджолов за ректор на ВТУ С 202 гласа „за” новият председател на Общото събрание на вуза е проф. Антоанета Анчева

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Идрис М., обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество

Заплаща ли се извънреден труд по време на командировка?

Благоевград събра най- пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 май 2019

Български алпинист е ранен на Олимп, в ход е спасителна операция

Подписваме за газовата връзка с Гърция

С петгодишно забавяне България, Гърция и Италия ще подпишат на 10 декември инвестиционно споразумение за изграждане на газовата връзка между България и Гърция. По план интерконекторът трябва да бъде завършен до края на 2018 г., съобщи министерството на енергетиката.

Капацитетът му към момента е предвиден да бъде 3 млрд. куб. метра синьо гориво годишно, като България иска той да бъде разширен до 30 млрд. и тръбата да се превърне в основен път за пренос на газ от Гърция към Централна Европа.

До момента София има договорка с Азербайджан за купуването на 1 млрд. куб. метра природен газ от каспийското находище Шах Дениз 2, което се очаква да заработи в края на 2018 г. Връзката с Гърция, както и тази с Турция, ще ни осигури достъп до т.нар. Южен газов коридор – газопроводите ТАНАП в Турция и Трансадриатически интерконектор между Турция, Гърция и Италия.

Газовата връзка ще е от Комотини до Димитровград и ще бъде дълга 182 км. От началото на 2015 г. започна активно изкупуване на земи по терена от проектната компания „Ай Си Джи Би“. Цената на съоръжението се изчислява на 160 млн. евро, като през 2011 г. Очаква се проектът да получи финансиране и от ЕС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.