На 25 май 2019 да почерпят

Андрей Миронов – вечният Остап Бендер Може да е знак на Съдбата, но руският актьор се ражда и умира на сцената

„Лудогорец“ е шампион на България за осми пореден път

Тръмп изпраща още 1500 войници в Близкия изток заради Иран

МВнР: Няма информация за пострадали българи при експлозията в Лион

13 души са ранени при експлозията в Лион, сред тях и дете

Светлана Иванова от София: Плодолечението е вид изкуство Доктор Емилова е неговата муза, споделя музикантката

Експлозия в Лион, има ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Славимир Генчев спечели конкурса „Биньо Иванов”

Шумен награди заслужили ученици, учители и студенти

Камбуров вече е кошмар №1 за „Левски“

Килограмът вече не е същият Тихата научна революция настъпи

Президентът Радев: Истинските дворци на България са нейните училища, университети и академии

Цвета Караянчева в базиликата Сан Клементе: Ние сме горди, че над 300 милиона славяни пишат на кирилица

Съдът отказа да върне иззето оръжие на Петър Атмаджов от „Килърите“

Административният съд във Велико Търново отказа да върне иззето оръжие на бившия полицай Петър Атмаджов, който бе задържан и осъден като част от групата на „Килърите“. Преди около три месеца той предяви претенции за прибраните му при обиските 6 ловни пушки.

Преди 5 г Окръжната прокуратура в Шумен повдигна общо три обвинения на 60-годишния Атмаджов. Две от тях са за съучастие в убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и на адвоката от Велико Търново Петър Лупов. Третото обвинение пък бе за придобиване и държане на незаконно огнестрелно оръжие и патрони.

По време на мегаделото Петър Атмаджов бе осъден на 4 г затвор. Последните дни от наказанието той изтърпя в Трудово-поправителното общежитие във Велико Търново. От септември бившият полицай е на свобода.

Малко преди да излезе от килията чрез пълномощници Атмаджов депозирал жалба пред Административния съд, с която настоял да му бъде върнат бойният арсенал. Ищецът се мотивирал, че няма никакви доходи, закъсал е за пари и иска да продаде оръжието, за да се сдобие със средства, с които да преживява известно време след като се озове на свобода.

Пушките пък са в полицията и би трябвало да бъдат иззети в полза на държавата. По жалбата на Атмаджов бе образувано дело, а съдът се е произнесъл на 18 ноември.

„По изложените съображения настоящият съдебен състав намира, че оспорената заповед на началника на Районното управление на полицията във Велико Търново за отнемане в полза на държавата на огнестрелно оръжие, представлява законосъобразен административен акт. Разпоредбата е издадена от компетентен орган в предвидената от закона форма. Заповедта следва да бъде оставена в сила, а подадената от петър Атмаджов жалба, оставена без уважение като неоснователна“, пише в решението на магистратите.

Становището подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред ВАС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.