Приятелки оцелели при атентата в Париж, куршумите на стрелеца свършили

Ужасът от касапницата в Париж все още е пред очите им и двете приятелки въобще не се чувстват късметлийки. Дни след трагедията обаче жените, които си пиели кафето пред пицарията Ла Каса Ностра, започнали да осъзнават какъв късмет са имали да останат живи.

София Беяли и Барбара Серпентини се скрили под маса, със затворени очи, когато джихадистът, който бил убил вече най-малко един клиент на заведението, насочил към тях своя автомат Калашников. Стоейки над тях, той натиснал спусъка два пъти, но куршумите в оръжието били свършили.

Гледайки записа от случилото се, показан им от „Дейли Мейл”, жените описаха ужаса от преживяното и как те в първия момент не са разбрали, че са се разминали на много тънък косъм със смъртта.

Гледайки на кадрите, заснети от камера за наблюдение, как терористът насочва дулото към тях и натиска спусъка, госпожица Беяли казва: „Идва към мен, насочва оръжието към главата ми. Всичко се случва много бързо. Имам голям късмет. Имали сме голям късмет”. „Просто не съм осъзнала колко близко е бил той, ако знаех, че е толкова само секунди по-рано близо, нямаше да се опитам да бягам. Въобще не сме разбрали, че терористът е толкова близо до нас”, казва още тя.

Нейната 18-годишна приятелка госпожица Серпентини, студентка по политически науки и философия в Париж, казва на свой ред: „Мислехме си, че не ни е видял. Сега разбирам, че сме се разминали на косъм от това да бъдем убити. Направо е откачено, като си помисля, че животът ни е спасен, заради един липсващ куршум. В Калашника има около 30 куршума, но само един не достигна, за да ни убие. Жените на клипа са големи късметлийки, все още не мога да повярвам, че това съм аз. Знам, че звучи откачено, но като се гледам така отстрани, се радвам, че човекът на кадрите е успял да се отърве”.

Секунди по-рано терористът е обсипал с куршуми витрината на пицарията, убивайки мъж, дошъл да си вземе храна за дома. Насочвайки автомата към жените обаче, той разбира, че пълнителят е празен или автоматът е заял. На видеото се вижда как той спокойно се отдалечава и се качва в автомобил. Секунди по-късно жените бягат. Междувременно джихадистът презарежда и се насочва към намиращия се наблизо бар, където убива още хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят