Днес ще бъде топло, температурите стигат до 22°.

Днес облачността ще е предимно значителна. Слаби превалявания от дъжд ще има през нощта срещу неделя, на места в северозападните, както и в крайните южни райони на страната. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, ще бъде умерен, в югоизточните райони и силен. Все още топло, с максимални температури между 17° и 22°. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) .

Атмосферното налягане ще се понижава и вече ще е е по-ниско от средното за месеца. Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по южното крайбрежие – силен юг-югозападен вятър.

Максималните температури на въздуха ще са между 18 и 22°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Почти без валежи. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 13°, на 2000 метра – около 7°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето