Йоахим Херман: Благодаря за усилията на България по охраната на външните граници на ЕС

Благодаря за усилията, които България полага за охраната и опазването на външните граници и сигурността на Европа. Това заяви министърът на вътрешните работи и строителството на Бавария Йоахим Херман по време на среща с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Двамата разговаряха в Мюнхен в рамките на конгреса на германския Християн социален съюз. Херман и Цветанов обсъдиха политическата ситуация в България и Германия и последните процеси в Европа и света. Двамата осъдиха терористичните нападения в Париж и Мали и атаката срещу руския самолет.

Министър Херман за пореден път даде висока оценка за работата на Цветан Цветанов като вицепремиер и министър на вътрешните работи и му благодари за съвместната работа между българските и баварските служби. Баварският вътрешен министър съобщи, че той също ще посети България през декември заедно с баварския премиер Хорст Зеехофер, а след това през януари отново ще бъде в София за преподписването на Меморандума за полицейско сътрудничество между България и Бавария.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят